Boka bilservice i Gävle

Med regelbunden service får du en enklare och smidigare billiv. Det är den enklaste och säkraste investeringen du kan göra för att hålla din bil i god kondition och få den att rulla bättre. Genom att följa de servicetillfällen som tillverkaren rekommenderar så bevarar du även ett bättre andrahandsvärde. Vi servar alla typer av bilar och märken. Vill du ha noggranna och kunniga bilmekaniker som servar efter din bils servicebok, genomför en fullservice eller hjälper dig med felsökning är du välkommen att boka tid! Använd forumläret här bredvid.

Vad kostar bilservice?

Kostnaden för bilservice varierar alltid. Det handlar om vilken typ av service din bil står inför, där en mer omfattande service självklart kostar mer än en service som mest handlar om att byta olja. Prisnivån skiljer också mellan verkstäder, och ett bra tips är faktiskt att ringa runt och fråga. Du varmt välkommen att fråga oss om prisuppgift för service. Vi har erfarenhet av service för alla bilmärken och kan även göra service för vissa elbilar och hybridbilar. Hör av dig – och boka direkt här bredvid!

Hur ofta ska du göra service på din bil?

Det allra bästa är att göra service en gång per år, eller när bilens tillverkare rekommenderar det. Det finns ett fastslaget intervall som du hittar i din bils servicebok. Där kan du också läsa om vad som ingår i varje service. Har du av någon anledning ingen servicebok, så kan du kontakta tillverkaren och fråga, eller så hör du av dig till oss direkt och får hjälp.

Vad händer om du inte gör bilservice?

Bilens olika delar slits hårdare och riskerar att snabbare gå sönder. En bil som inte får ny motorolja när den behöver, har en motor som fungerar sämre, inte kan leverera utlovad kapacitet och kan överhettas och skära.

Varför är det viktigt att göra bilservice?

Det är förebyggande vård av din bil som gör att bilens motor och vitala delar har en god kondition. Det minskar risk för förslitningar och reparationer i förtid. När du följer det serviceprogrammet som din bil har ser du också till att investera i ett framtida försäljningsvärde; det blir högre om bilen är korrekt servad. Varje service är också en kontroll som stämmer av hur slitaget i bilen ser ut. Det gör också att du kan minska risken för stora reparationer. 

Varför ska du lämna din bilservice hos ett bilföretag som handlar med begagnade bilar?

Utan att säga för mycket; hos oss får du mekaniker som har en stor bredd i sin bilkunskap och som har arbetat med en rad olika märken. Varje bil som säljs hos oss är genomgången av en mekaniker och varej bil är handplockad av oss. Det innebär också att våra mekaniker har valt bort en stor mängd bilar som inte håller måttet. Vi är helt enkelt bra på att hitta fel och se svagheter i olika bilar. Vi vet var de svaga punkterna finns. Det gör att du får en noggrann service och att du får ögon som ser när delar börjar bli slitna innan de går sönder.

Hur fungerar det när du bokar bilservice hos Svenska Bil & däck?

Det är väldigt enkelt. Du kontaktar oss via mejl, telefon eller skickar in ett meddelande här bredvid. Sedan får du förslag på tid och en prisuppgift.

Var gärna ute i god tid, så vet du att du har tid när det passar din bil och när det passar dig. Under dagen din bil är på service så håller vi löpande kontakt kring hämttider när bilen är klar, men också om mekanikern skulle upptäcka något ytterligare som kanske bör åtgärdas eller justeras i bilen. Att förebygga är alltid billigare än att behöva reparera en skada som uppstått. Dock så stämmer vi alltid av med dig innan i gör något som ligger utanför det serviceuppdrag som du har godkänt när du lämnande in bilen hos oss.

Utan att säga för mycket; hos oss får du mekaniker som har en stor bredd i sin bilkunskap och som har arbetat med en rad olika märken. Varje bil som säljs hos oss är genomgången av en mekaniker och varje bil är handplockad av oss. Det innebär också att våra mekaniker har valt bort en stor mängd bilar som inte håller måttet. Vi är helt enkelt bra på att hitta fel och se svagheter i olika bilar. Vi vet var de svaga punkterna finns. Det gör att du får en noggrann service och att du får ögon som ser när delar börjar bli slitna. Det ger dig utrymme att agera i tid.