Din däckverkstad i Gävle!

Oavsett vilken bil du har finns däcken på Skolgången 10. Med ett brett utbud av däck och ett sortiment där både premiummärken och prisvärda alternativ är lika självklara så har du mycket att välja på. Med rätt däck bli din bil roligare, säkrare och mer ekonomisk att köra. Självklart hjälper vi till att lägga på både vinter- och sommardäck, och du kan även kombinera däckbytet med bilservice eller biltvätt. Välkommen!

Vad kostar nya däck?

Det beror vad du vill betala. Hos oss hittar du både exklusiva däckmärken och prisvärda däck i ekonomiklass. Vi har däck som passar nästan alla personbilar oavsett modell och motor. Hur ofta du behöver byta däck beror på mycket du kör och hur du kör. Med häftiga inbromsningar och starka accelerationer så slits däcken fortare. Men bra däck kan korta in bromssträckor, skydda mot vattenplaning och gör att bilens köregenskaper kommer till sin rätt. Investera i rätt däck – det ger dig bättre grepp på vägen och större säkerhet i bilen. Vi hjälper gärna till att hitta däck som passar din bil.


När behöver bilen nya däck?

Du behöver byta däck när de är slitna och mönsterdjupet inte är lagligt längre. Idag krävs ett mönsterdjup på minst 1,6 mm vid sommardäck och 3 mm vid vinterdäck. Detta gäller för däckets huvudmönster. Det krävs minst 3 mm mönsterdjup för att ett sommardäck ska få bra grepp på en blöt vägbana, så var noga med att inte köra med alltför slitna däck i onödan. Byt i tid; bra däck är en säkerhetsfråga. Tänk också på att däck inte håller hur länge som helst, även om mönsterdjupet skulle vara enligt lagen. Gummit blir äldre med tiden och däck som är fem eller sex år gamla är många gånger för gamla att köra med.​​​​​​​

​​​​​​​Vill du inte byta däck själv?

Hos oss kan du få hjälp inför årets säsonger och se till att du har sommardäck och vinterdäck i god tid på din bil. Boka tid hos oss!

​​​​​Hur ska däck förvaras?

Däck består av gummi, som i hög grad är en färskvara. Om du inte har dina däck på däckhotell, så finns det ett par saker du kan tänka på för att däcken ska må så bra som möjligt när de inte sitter på din bil. Däcken ska helst inte utsättas för tryck och bör inte staplas på varandra. Häng dem gärna på fälgen på väggen. Förvara dem mörkt och svalt. Att ha däck liggandes utomhus i solljus gör att gummit tappar spänst. Se till att däcken inte kommer i kontakt med fett, olja eller andra lösningsmedel som kan påverka och försämra gummits kvalitet. Se också till att rengöra både däck och fälgar när du har kört klart dem en säsong. Skrubba gärna bort avlagringar och smuts med hjälp av en borste och rengör även fälgarna. Det minskar risken för rost.

Vilka däck passar en elbil?

Elbilar och även hybridbilar ska gärna ha däck med optimalt rullmotstånd för att kunna maximera köregenskaperna och använda ännu mindre resurser i körningen. Dock kräver dessa bilar ibland starkare däck eftersom elbilen är tyngre än en bil som drivs av diesel eller bensin. Elbilens batteri väger en hel del vilket gör att vikten belastar bilens däck.

​​​​​​​En elmotor har också mycket starkare acceleration än exempelvis en bensinmotor. Detta innebär att dock att ett direkt vridmoment ökar belastningen på däcken. Har du elbil och behöver nya däck till din bil kan du alltid vända dig till oss för att hitta rätt. I vårt sortiment finns däcka för alla typer av bilar, även elbilar.