Företagsleasa begagnad företagsbil

Kör smartare i jobbet och leasa en begagnad företagsbil. Med en nyare begagnad bil får du en bättre ekonomi din företagsbil och hos oss finns enbart handplockade bilar av premiummärken. Välj mellan Audi, Mercedes, Volvo och Volkswagen – för att nämna några exempel – och kör roligare i jobbet. Tillsammans med oss får du en trygg företagspartner på din sida.

Kan företag leasa begagnade bilar?

Ja, hos Svenska Bil & däck finns den möjligheten. Det innebär att ditt företag kan få tillgång till bilar som är nästan nya utan att behöva ta den stora kostnaden som en helt ny bil innebär. Istället får företaget nästan nya bilar som är handplockade, varudeklarerade och av premiummärke. Hos oss finns både bensin, diesel-, hybrid- och eldrivna bilar i sortimentet. Titta in här och boka ett besök hos oss.

Hur fungerar det att leasa en begagnad bil i företaget?

En leasingbil är en bil som hyrs av företaget men också kan användas för privat bruk. Bilen ses som en förmån och det innebär att du som är anställd betalar inkomstskatt för att använda den. När du väljer leasingbil hos oss så sluter vi ett avtal mellan oss och ditt företag. Väljer du leasing av förmånsbil kan du lyfta halva momsen, vilken är en stor ekonomisk fördel. Köps bilen av företaget får ingen del av momsen lyftas.

Vilken bil är mest prisvärd att leasa?

När det gäller företagsbilar och tjänstebilar, så gäller det i första hand att hitta bilar som passar till företagets verksamhet och att de passar den som ska köra bilen i tjänsten. Att välja begagnade och nästan nya bilar som företagsbilar är ekonomiskt smart eftersom du får en bil där företaget slipper bära den största delen av värdeminskningen. Eftersom bilen inte är ny är den redan tagen. Dock får du en bil som fortfarande har väldigt många mil kvar i sig och är i gott skick. Hos oss finns premiummärken, där alla bilar är handplockade och varudeklarerade. Det innebär att du vet vad du får. Du kan välja mellan Mercedes, Volvo, BMW, Audi och Volkswagen för att nämna några. Vi löser även specifika önskemål kring automatväxlade bilar och för företag som behöver större bilar som exempelvis skåpbilar.

Går det att köpa företagets leasingbil när leasingtiden har gått ut?

Ja, ofta är det en möjlighet. Ett gott råd är att kontrollera det redan innan avtalet är skrivet, så att du vet vad som gäller och kan planera ditt bilinnehav långsiktigt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Är tjänstebil eller förmånsbil en bättre företagsbil?

Vad som passar dig och ditt företag beror så klart väldigt individuellt. Det beror på hur ditt behov av att ha en bil i tjänsten ser ut, men också hur företagets möjlighet att köpa in bilar ser ut. För mindre företag är oftast ett leasingavtal fördelaktigt för både företaget och du som ska köra bilen i tjänsten. Undrar du vad som skiljer tjänstebil och förmånsbil:

En tjänstebil är helt enkelt en bil som ägs av företaget och nästan enbart används i verksamheten, vilket gör att företaget står för omkostnader för bilen. Det finns också möjlighet för företaget att göra olika avdrag för bilen. En tjänstebil får användas privat, men ytterst lite.

En förmånsbil äger du själv och kan användas för privat bruk. När du använder bilen i företaget och inte drar av några kostnader för bilen kan du ta ut milersättning som företaget då står för. En förmånsbil ses som tillägg på din lön och gör att du som privatperson får betala mer i skatt. Tänk på att du som privatbilsägare inte kan göra avdrag av värdeminskningen, men det kan du göra när bilen är en företagsbil.

Kan jag leasa en bil privat hos Svenska Bil & däck?

Ja, det finns många möjligheter att få tillgång till en bil genom privatleasning. Det är dock en avtalsform och ett bilköpserbjudande som inte finns hos oss. Privatleasing innebär att du hyr en bil under en viss tid till en viss månadskostnad. Men vid privatleasing har du inget uttryckligt skydd av konsumentskyddslagen. Det kan också vara svårt att bryta leasingavtalet om du upptäcker att du inte kan ha kvar bilen. Du kan inte heller sälja den och på så vis snabbt sänka dina privata kostnader.

För oss är det viktigt att arbeta med långsiktiga och trygga kundrelationer och vara en seriös partner där du alltid vet vad som ingår i ditt bilköp och där allas åtaganden är tydliga. Istället för privatleasing erbjuder vi begagnade varudeklarerade bilar med garantier till försäljning. Det gör att du får ett fördelaktigt bilköp av en riktigt bra begagnad bil och det till en konkurrenskraftig lösning där räntan ligger på 3,45 procent.

Dags att leasa företagets bil?

Välj en nyare begagnad bil som företagsbil! För företagare som vill hitta en smart och ekonomisk lösning för bil i jobbet. Fråga oss om leasingavtal.​​​​​​​


Besök oss på Skolgången 10 eller kontakta oss på 026-12 12 10.