Begagnade bilar i Gävle

Nästan ny och begagnade bilar är ett bilköp som ligger i tiden. Att använda en bil som redan är tillverkad är att använda de resurser som redan finns och på ett vis ett mer hållbart bilägande. Dessutom är tillgången på begagnade bilar stor, medan du riskerar att få vänta om du vill ha en ny. Frågar du oss är begagnat alltid bättre och nästan nybilskänsla den bästa och mest ekonomiska bilen för bilägaren idag. Det går att köpa tryggt, säkert och med garanti när du väljer begagnat, i alla fall hos oss!

Vad ska du tänka på när du köper en begagnad bil?

Det kan vara bra att fundera igenom vilken typ av bil du behöver och vilket drivmedel som är mest intressant. Idag finns både begagnade el-, hybrid-, bensin- och dieseldrivna bilar på andrahandsmarknaden. Gör noggrann research och kom gärna in till oss och diskutera vilka märken som kan passa. Hos oss på Skolgången 10 finns premiummärken i en rad olika modeller. När du valt märke, så är det viktigt att provköra och se bilen. Tänk långsiktigt och var inte dumsnål när du väljer bil. Bilen är en stor investering i din livskvalitet, så se till att du får en bil som passar just dig. Vi hjälper gärna till att svara på frågor och diskutera igenom vad som kan bli bäst för din vardag. Varmt välkommen!

Svenska Bil & däck har arbetat med att sälja begagnade och nästan nya bilar sedan 2008. Det allra viktigaste när du väljer begagnat är att välja ett premiummärke. Det gör att du får en bil som har kvalitet i grunden, men att du inte behöver ta kostnaden för den värdeminskning som ett nytt bilköp alltid innebär. Frågor du oss, är det alltid ett säkrare val att välja en bilhandlare med garantier än en auktionssajt eller en privat säljare. Det ger dig ett tryggare köp och en motpart som du kan vända dig till om du behöver reklamera eller något fel på bilen uppstår.

Sedan maj 2022 gäller att fel som upptäcks under det första halvåret ska ses om att det eller de har funnits vid köpet, utökas till en tvåårsperiod. Tänk också på att hos en bilhandlare som oss, finns det dessutom möjlighet att köpa bil med garanti och du får alltid en varudeklarerad bil. Det ger extra trygghet och bättre billiv!

Varför är en nästan ny Volvo eller nästan ny Mercedes ett bättre bilköp?

Därför du får en riktigt bra kvalitetsbil som fortfarande har nybilskänsla och många mil kvar att köra, utan att du behöver betala för värdeminskningen. Det är redan gjort av den förra ägaren. Hos oss hittar du både Volvo, Mercedes, Audi och andra premiummärken. Alla är handplockade och genomgångna av oss innan de blir godkända för försäljning.

Vad är en varudeklarerad bil?

Hos oss köper du alltid en varudeklarerad bil. Det betyder att du får ett skriftligt protokoll som visar hur bilens skick är, vilket ska utgår från hur gammal bilen är och hur många mil bil den har gått på vägarna. En varudeklaration grundar sig på en överenskommelse mellan Konsumentverket och Motorbranschens riksförbund. För oss som bilhandlare är det självklart att varudeklarera alla bilar; det gör att den bilaffär du och vi gör tillsammans blir ärligare och bättre för oss båda. För oss är det viktigt att du är nöjd och trygg med din nya nästan nya bil. Varudeklarationen är ett viktigt hjälpmedel på vägen dit.

Vad ingår när en begagnad bil är varudeklarerad?

Varudeklarationen för en bil fastslår bilens modell, tillverkningsår och motorkapacitet. Här kan du också läsa mätarställning och när bilen registrerades i Sverige. En varudeklaration tar också upp vilka garantier som finns i bilen. Det kan vara sådana som fortfarande gäller tillverkningen och sådana som ingår från oss som är säljföretag. Du kan alltid välja till extra garanti hos oss. När du köper en begagnad bil av oss på Svenska Bil & däck kan du exempelvisfå garanti på en mätarställning upp till 30 000 mil och upp till 36 månader. Ålder på bilen och mätarställning avgör hur länge garantin gäller.

Varudeklarationen tar även upp bilens kondition utifrån koppling, växellåda, startbatteri och startmotor, för att nämna några exempel. Totalt är det över 14 punkter som blir bedömda för att fastställa bilen kondition. Dessutom ingår flera kontroller av bilens säkerhet där bland annat hjulsystem, stomme och karosseri i är undersökta.

Är det bäst att köpa eller leasa en bil?

Det beror på. Det finns fördelar med att köpa och det finns vinster med att leasa. Tänk dock på att en köpt bil alltid är din. Du kan sälja den när du vill. En leasad bil förväntas du ha tills avtalet går ut och det kan vara svårt att avsluta avtalet innan dess. För oss som säljer begagnade bilar och har en verkstad, vill alltid vara en trygg partner där du ska få så få överraskningar som möjligt när du köper bil. Med en varudeklarerad bil och möjlighet till garanti så kan det vara en prisvärd lösning.
.

Välj en nästan ny bil och roligare billiv!

En begagnad diesel-, bensin- eller hybridbil av premiummärke är ofta en riktigt bra bilaffär. Välj mellan Audi, Mercedes och Volvo hos oss!​​​​​​​


Besök oss på Skolgången 10 eller kontakta oss på
​​​​​​​
026-12 12 10.