Biltvätt och bilrekond i Gävle

Den rakaste vägen till att ge sin bil en nyare känsla och en renare yta är omsorgsfull biltvätt och bilrekond. Men det handlar inte bara om att bilen ska se bra ut, med bilrekond, biltvätt och keramiskt lackskydd skyddar du bilen mot väder, vind, smuts och föroreningar som sliter ner bilens lack och ytor. En vårdad bil håller sitt värde bättre: Boka direkt via formuläret nedan eller kontakta oss på 026-12 12 10.
Vad kostar en biltvätt?
Kostnaden för en biltvätt beror helt på vilken typ av tvätt som du valt. Att tvätta bilen själv för hand i en tvättstation eller i en automatisk tvätt har både olika pris och olika fördelar. Men har du en nyare bil eller en helt ny bil, och framför allt en bil som du vill vårda lacken på, så är handtvätt alltid att föredra. En hand-tvätt sliter inte på bilens lack på samma sätt och hjälper till att bevara både glans och kondition på lacken. Dessutom får du ett renare resultat. På Skolgången 10 i Gävle får du en vårdande biltvätt som ser till att få bort smuts, insekter och flygrost.
Pris från 495 kr.

Vad innehåller en biltvätt?
Hos oss får din bil en avfettning för borttagning av smuts tillsammans med tjärborttagning. Dessutom ingår noggrann rengöring av karossen och enklare renögring av gummimattor. Vill du veta mer?


Vad innehåller en rekond?
Svenska Bil & däck erbjuder en helrekond, där bilens ytor invändigt torkas av, bilen dammsugs och eventuella fläckar tas bort. Vindrutan blir rengjord invändigt och utvändigt. Bilen får utvändigt en biltvätt i flera steg där små repor och stenskott poleras bort. Behandlingen avslutas med ett keramiskt lackskydd som skyddar i 12 månader. Kontakta oss, så berättar vi mer. Pris från 4495 kronor.

Vilka är fördelarna med att göra en bilrekond?
Du vårdar bilens utsida och du vårda bilens värde. En rekond ser till att få bort smuts, insekter och fläckar som kan påverka lackens kondition negativt. En bil som regelbundet får rekond ser bättre ut, och behåller glans bättre, men en rekond innebär också att lacken får bättre motståndskraft mot smuts, väder och föroreningar. Bilen håller sig snygg längre!

Du får en bil som blir trevligare att köra, och du slipper att städa din bil själv. Att lämna in bilen på rekond är att få mer tid över till annat.

Du har en bil med bättre andrahandsvärde. Om och när du vill sälja din bil vidare, så kommer en bil med en välskött lack, där stenskott, skador i lacken eller matt lack lyser med sin frånvaro, generera högre pris än en bil som inte är lika välskött. Detsamma gäller bilens insida. Att vårda bilen med rekond är helt enkelt en investering.
Hur ofta bör du göra en rekond?
Ett gått riktmärke är att försöka ge bilen rejäl rengöring och omsorg tre gånger per år. Gör det gärna i samband med byte av däck, när säsongen skiftar.

För dig som använder bilen i tjänsten, kan de vara viktigt med en ren och fräsch bil både invändigt och utvändigt. En invändig rekond gör du så ofta du behöver, och med regelbunden rengöring så får du en miljö i bilen som håller länge. Rekond ser också till att säten håller sig fräscha, vilket också är en fördel när bilen eventuellt själs vidare. Tänk på att bilen är en del av din arbetsmiljö och bilen är dessutom en del av företagets ansikte utåt.

Har din bil bildekor som loggor, textrubriker eller andra grafiska element, så ska du se vara extra noggrann med bilens tvätt så att inte folieringen blir skör. Det är till exempel inte bra att använda avfettning för ofta, och högtryckstvätt kan slita onödigt mycket på foliering och tryckta element i lacken. Tvätta istället bilen regelbundet så att den aldrig blir för smutsig. Fråga oss, så får du hjälp med tvätt och rengöring.

Precis som för tjänstebilen, så är rekond en bra investering för dig som privatperson för att hålla utsidan fräsch och lacken i god kondition. Det ger också en bekvämare körupplevelse att ha en bil som är städad, ren och med rena bilsäten. Välkommen att boka tider och se till vilken typ av rekond som passar din bil bäst!
​​​​​​​
Vad är keramiskt lackskydd och varför är det bra för din bil?
Det är ett skyddande lager som gör att smuts och föroreningar från asfalt inte fastnar lika hårt i fälgar och i lack. Bilen får ett hårt skydd som gör att lackens glans, lyster och färgton håller. Vid behandling med keramiskt lackskydd får även vindrutan ett skyddande lager mot både smuts och stenskott. Hos oss får du utbildade bilmekaniker som först tvättar, polerar och använder marknadens bästa lackskydd.Boka din biltvätt här!